U bent hier:   Home  >  Vloeren  >  Tapijt

Tapijt

Gesneden pool

Bij een gesneden pool zijn alle poollussen tijdens het tuften of weven doorgesneden. Hierdoor wordt het oppervlak een glad en zacht geheel, dat erg verschillend van hoogte kan zijn.

Bouclé

Dit is een tapijtsoort waarbij het poolmateriaal wordt gevormd door poollussen die van gelijke of ongelijke hoogte zijn. Bouclé wordt ook wel luspool genoemd.

Wol

Van nature is wol veerkrachtig, elastisch, vuilwerend, zelfdovend en isolerend. Wol is bij een goede luchtvochtigheid van nature antistatisch. Door de structuur kent wol een zeer warme uitstraling.

Katoen

Katoen is een sterk materiaal. Maar niet zo veerkrachtig als wol. Het neemt gemakkelijker vocht op en droogt ook snel. Een goede vuilwerende behandeling is belangrijk.

Natuurtapijt

Deze tapijten wordt gemaakt van plantaardige garens die worden gevormd uit bast materiaal. Ze hebben vochtabsorberende eigenschappen en zijn sterk. De vezels worden ook wel in combinatie met andere garens gebruikt.

Karpetten

Een karpet in de kamer kan net even dat beetje meer uitstraling geven dat een kamer nodig heeft. Bij Willemsen Wonen heeft u meerdere opties, van het tot in detail samenstellen van uw karpet tot het maken van een karpet van kamerbreed tapijt.

Traplopers

De traploper is een speciaal soort vloerbedekking uit een stuk. De traploper wordt alleen bevestigd op het brede middengedeelte van de trap, waarop gelopen wordt. Deze wordt bevestigd door middel van roedes zodat de loper niet kan gaan schuiven.