U bent hier:   Home  >  Vloeren  >  PVC Vloeren

PVC Vloeren

Vele decoratieve mogelijkheden

Pvc vloeren bieden volop ruimte voor creativiteit. Er zijn vele decoratieve verwerkingsmogelijkheden. Door toepassing van decorstrips krijgt de vloer al een geheel andere “look”, maar ook legpatronen met bijvoorbeeld borderranden of visgraatmotieven zijn heel goed mogelijk en geven een vloer een eigen karakter.

Duurzaam

Pvc vloeren hebben een zeer lange levensduur. Ook zijn de stroken en tegels uitstekend recyclebaar. Er kunnen meerdere malen nieuwe vloeren van worden gemaakt. De grondstoffen zijn niet schadelijk voor het milieu en absoluut veilig voor de volksgezondheid. Er is sprake van een ultra lage emissie van VOC’s (vluchtige organische stoffen).

Hoge slijtvastheid

Alle vloeren pvc zijn geschikt voor zwaar huishoudelijk gebruik en de meeste vloeren zelfs ook voor zwaar projectmatig gebruik. Pvc vloeren worden daarom niet alleen toegepast in woonhuizen, maar bijvoorbeeld ook in winkels, restaurants, hotels, fitnesscentra, zorginstellingen, vakantieparken, etc.

Eenvoudig te reinigen

Pvc vloeren vragen relatief weinig onderhoud. De schoonmaak beperkt zich over het algemeen tot regelmatig stofwissen of moppen. Om de vloer op langere termijn in een goede conditie te houden zijn uitstekende beschermingsproducten verkrijgbaar. Uiteraard zijn deze ook bij ons te verkrijgen.

Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling

In veel nieuwe huizen is tegenwoordig vloerverwarming aanwezig. De laatste jaren wordt dit vaak gecombineerd met vloerkoeling en de energiezuinige Lage Temperatuur Verwarming. Door de minimale thermische weerstand zijn pvc vloeren uitstekend geschikt in combinatie met al deze systemen. Met pvc vloeren profiteert u maximaal van uw comfortabele verwarmingssysteem.

Goed waterbestendig

Omdat pvc vloeren volledig uit kunststof bestaan, zijn ze prima bestand tegen water en de meeste andere vloeistoffen. Hierdoor is het heel goed mogelijk om een pvc vloer in de keuken of badkamer te laten leggen.

Aangenaam loopgeluid

In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat maakt een pvc vloer weinig geluid als je er overheen loopt. Het is misschien niet het eerste waar je bij stilstaat, maar dit draagt zeker bij aan een verbetering van het leefcomfort.

Met een pvc creëert u dus een vloer die nauwelijks van een houten of natuurstenen vloer te onderscheiden is, maar dan zonder de nadelen.